Анджей Дуда. Джерело: Офіс президента України

"Вписуються в політику Путіна": Дуда розкритикував наміри блокувати вступ України до ЄС через "волинську різанину"

У випадку, якщо хтось планує заблокувати вступ України до Європейського Союзу, він тим самим вписується у політику російського диктатора Володимира Путіна.

Про це в інтерв'ю Polsat News заявив президент Польщі Анджей Дуда. Він наголосив, що не хоче створювати точки напруги між Варшавою та Києвом.

Президент Польщі зауважив, що уникати точок напруги між Україною та Польщею було нелегко, адже між державами є складні теми.

"Я також обговорював ці питання з президентом Зеленським, і найкращим прикладом цього була присутність президента в Луцьку, в річницю Волинської різанини", — додав Дуда.

Політик зауважив, що в інтересах Києва також знайти порозуміння з Варшавою в усіх складних питаннях, у тому числі історичних. За його словами, "українці мають дуже багато проблем, пов'язаних з минулим Другої світової війни".

Зокрема, на питання щодо заяви польського міністра оборони Владислава Косіняка-Камиша, який зазначав, що, якщо "питання Волині не буде вирішене між Варшавою та Києвом, то Україні немає місця в Європейському Союзі", Дуда відповів, що Путін напав на Україну, щоб зупинити її інтеграцію в ЄС.

"Якщо хтось говорить у зв'язку з цим, що він збирається заблокувати доступ України до Європейського Союзу, то тим самим він вписується в політику Владіміра Путіна. Ну, я не знаю, чи це є наміром тих, хто зараз при владі", — додав політик.

Дуда зауважив, що він хотів би знати, що конкретно мають на увазі міністри, прем'єр-міністри, які роблять подібні заяви. За його словами, це складні питання, в тому числі й для самих українців, які треба враховувати, які роками замовчувалися.

Нагадаємо, що вчора міністр закордонних справ Польщі 2018-2020 років Яцек Чапутович назвав нинішню політику уряду Дональда Туска щодо України "політикою гієни". Він розкритикував такі підходи теперішньої влади Польщі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.09.2024 10:56