Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Вранці у Москві закрили аеропорти через можливу атаку безпілотників

У Москві в аеропортах "Домодєдово", "Шереметьєво" та "Внуково" знову затримують та скасовують рейси. Заявляють про атаку безпілотників.

Про це пишуть російські Telegram-канали.

За повідомленнями, військові оголосили режим "Килим". Його запроваджують у випадках, коли у небі фіксують невідомі чи небезпечні літаючі об’єкти.

"У "Внуково", "Домодєдово" та "Шереметьєво" кількість затриманих рейсів становить майже 40", — йдеться в повідомленні.

Атака безпілотників на Москву. Режим "Килим" в аеропортах

Фото: соцмережі

Атаки на аеродроми у Росії

Вночі 27 серпня у Курську пролунали вибухи. Місцеві жителі у соцмережах писали, що також чули автоматні черги. Пізніше у мережі були опубліковані кадри з моментом вибуху, на них зафіксований яскравий спалах у нічному небі. Старовойт підтвердив, що Курськ намагалися атакувати дронами. Проте він лише заявив, що нібито один дрон влучив у багатоповерхівку.

СБУ підтвердила у коментарі журналістам, що 16 дронів-камікадзе військових контррозвідників відпрацювали по чотирьох літаках Су-30 та одному МіГ-29, які базувалися на Курському аеродромі. Також серед уражених цілей — радари комплексу С-300 та два "Панцирі".

У ніч з 29 на 30 серпня безпілотники атакували аеродром біля російського Пскова, внаслідок чого було знищено чотири та пошкоджено ще кілька літаків Іл-76 у Пскові. Відповідну інформацію підтвердили в українській розвідці. Видання Bild з посиланням на військового оглядача Юліана Репке писало, що безпілотні літальні апарати знищили та пошкодили чверть повітряного флоту Псковської дивізії. Загалом на аеродромі під Псковом базувалися 22 літаки Іл-76. За даними Репке, кількість знищених та ушкоджених Іл-76 сягає шести, збитки становлять 300 мільйонів євро.

Нагадаємо, у нещодавньому звіті американського Інституту вивчення війни вказувалося, що удари по тилових районах Російської Федерації можуть загрожувати стабільності оборони окупантів на багатьох критичних ділянках фронту. Атаки на російський тил погіршують моральний дух окупаційних військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2023 07:15