Фото: ArmyInform

Нічна "бавовна" у Росії: ГУР підтвердило знищення чотирьох літаків Іл-76 у Пскові

Представник Головного управління розвідки Міністерство оборони України Андрій Юсов розкрив деталі нічної "бавовни" у Росії та підтвердив знищення чотирьох літаків Іл-76 у Пскові.

Про це посадовець повідомив у коментарі "РБК-Україна".

"На аеродромі у Пскові були вражені ворожі об'єкти. Були вибухи, внаслідок яких було знищено чотири Іл-76 і ще декілька — пошкоджено", — сказав він.

Юсов зауважив, це було ураження з використанням спецтехніки і роботою відповідних груп на території і з території держави-агресора. Проте інформація щодо втрат в особовому складі рашистів ще уточнюється.

"Але оскільки це був нічний час, то вони (втрати особового складу, — ред.) якщо і були — то були незначні. Це було ураження з використанням спецтехніки та роботою відповідних груп на території і з території держави-агресора", — додав Юсов.

Нічна "бавовна" у Росії

Вночі 30 серпня у низці областей Росії пролунали вибухи. Зафіксовано значні влучання у важливі об'єкти. Зокрема, неспокійно цієї ночі було у шести областях країни-агресорки. Зокрема, вибухи лунали у Псковській, Брянській, Орловській, Калузькій, Рязанській областях та у Підмосков'ї.

Внаслідок атаки безпілотників на Підмосков'я та Псковську область зафіксовано влучання по аеропорту. Там сталася пожежа в декількох транспортних літаках Іл-76. Місцеві Telegram-канали стверджують, що псковський аеропорт атакували щонайменше десять безпілотників. Також пропагандисти повідомляють, що після вибухів аеропорт Пскова не обслуговуватиме цивільні рейси 30 серпня.

У Калузькій області сталося влучання в резервуар для нафтопродуктів у Дзержинському районіКрім того, за даними пропагандистів, пожежа також сталася і в районі військової частини 64044. Це місце розташування другої бригади спецназу ГРУ у Проміжницях, яка брала участь у вторгненні в Україну.

Влучання зафіксували й у Брянську. У місті спалахнула пожежа на найбільшому російському заводі із виробництва мікроелектроніки "Кремній ЕЛ".

Нагадаємо, 30 серпня радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що Служба безпеки України завдала потужного удару по колаборантах, які мали намір провести фейкові вибори у Запорізькій області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2023 12:39