Фото: соцмережі

Масштабна "бавовна" у Росії: знищено літаки, нафтобазу та військову частину

Вночі 30 серпня у низці областей Росії пролунали вибухи. Зафіксовано значні влучання у важливі об'єкти.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, неспокійно цієї ночі було у шести областях країни-агресорки. Зокрема, вибухи лунали у Псковській, Брянській, Орловській, Калузькій, Рязанській областях та у Підмосков'ї.

Зокрема, внаслідок атаки безпілотників на Підмосков'я та Псковську область зафіксовано влучання по аеропорту. Там сталася пожежа в декількох транспортних літаках Іл-76. Місцеві Telegram-канали стверджують, що псковський аеропорт атакували щонайменше десять безпілотників. Незабаром після атаки навколо аеропорту було введено план "Едельвейс", який передбачає збирання особового складу МВС. Водночас російські пропагандисти повідомляють, що після вибухів аеропорт Пскова не обслуговуватиме цивільні рейси 30 серпня.

Також у Калузькій області сталося влучання в резервуар для нафтопродуктів у Дзержинському районіКрім того, за даними пропагандистів, пожежа також сталася і в районі військової частини 64044. Це місце розташування другої бригади спецназу ГРУ у Проміжницях, яка брала участь у вторгненні в Україну.

Влучання зафіксували й у Брянську. У місті спалахнула пожежа на найбільшому російському заводі із виробництва мікроелектроніки "Кремній ЕЛ". За даними ЗМІ, горіли 40 квадратів у 16-му корпусі заводу. На місці працювали швидка та рятувальники.

Нагадаємо, вранці 29 серпня росіяни заявляли, що нібито безпілотники літакового типу атакували Тульську та Бєлгородську області країни-агресорки. Ворог традиційно звинуватив у цьому Україну.

Також відомо, що 26 серпня під Москвою, в Одинцовському та Істринському районах області, було чути кілька гучних вибухів. За даними міноборони Росії, БпЛА мав намір атакувати об'єкти на території Москви та Підмосков'я, але був збитий.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.08.2023 09:43