Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Вранці ЗСУ знищили російський вертоліт: що відомо

Вранці 9 серпня Сили оборони України збили вертоліт російських загарбників. Інших деталей наші військові наразі не вказали.

Про це у Facebook повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Водночас тип вертольота наразі встановлюється. Не зазначають у Генштабі і напрямок, де вдалося знищити одиницю ворожої авіації.

"Сьогодні зранку наші воїни збили черговий вертоліт російських окупантів", — йдеться у повідомленні.

Ситуація на фронті

Протягом минулої доби ворог завдав чотирьох ракетних та 53 авіаційних ударів, здійснив 86 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населеним пунктам. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 

Протягом минулої доби відбулось понад 30 бойових зіткнень. На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону та відбили атаки противника в районі Синьківка Харківської області. 

На Бахмутському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника на околицях Кліщіївки та в районі Зайцевого Донецької області. На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Новокалинове, Авдіївка та Сєверне Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського Донецької області. Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала десять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, п'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад боєприпасів та дві станції радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, спецпризначенці Збройних сил України на семи катерах висадили десант на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Поблизу населеного пункту Козачі Лагері українські військові прорвали російську оборону та просунулися вглиб на 800 метрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 09.08.2023 08:23