Фото: Слово і діло

Вразливість "Кинджалів" стала несподіванкою для РФ, — британська розвідка

Британська розвідка підтвердила збиття силами ППО України кількох російських ракет "Кинджал". Вразливість цих повітряних цілей збентежила й стала сюрпризом для Російської Федерації й президента Володимира Путіна, який представляв ці ракети як "непереможні".

Про це повідомляють у Міноборони Великої Британії.

Згідно з оглядом, за останній тиждень повітряні бої над російсько-українським кордоном посилилися. Лише 13 травня 2023 року чотири одиниці Повітряно-космічних сил Росії — два сучасні бойові літаки та два вертольоти збили над Брянською областю.

У ніч на 4 травня Україна вперше в історії збила балістичну ракету повітряного базування "Кинджал". Згодом Росія мала на меті нейтралізувати вдосконалені засоби ППО України, але у процесі, ймовірно, втратила ще декілька ракет "Кинджал".

Аналітики прискають, що посилення повітряної загрози над прикордонними регіонами Росії викликатиме занепокоєння в ПКС Росії, оскільки вони використовують цей район для розгортання повітряних сил для підтримки війни.

"Очевидна вразливість ракет "Кинджал", ймовірно, є несподіванкою та збентеженням для Росії: російський президент Володимир Путін рекламував систему як непереможну", — йдеться в огляді британських розвідників.

Британська розвідка 17 травня
Фото: Міноборони Великої Британії

Нагадаємо, уночі 16 травня російські окупанти здійснили черговий масований обстріл України. Зокрема, із шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал"

Міністр оборони Олексій Резінков підрахував, що із 80 таких ракет у Росії залишилося їх 73

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.05.2023 11:01