Фото: соцмережі

Вже другий командир 247-го десантного полку РФ загинув на фронті в Україні, — ЗМІ

На фронті в Україні ліквідували командира 247-го десантно-штурмового полку армії Росії Василя Попова. Це вже другий командир даного полку, якого було вбито за час повномасштабного вторгнення.

Про це повідомило російське видання "Медіазона".

Першим про загибель офіцера повідомив прокремлівський блогер Єгор Гузенко, який є автором пропагандистського Telegram-каналу "Тринадцятий".

"Голосове повідомлення, в якому прізвище загиблого військового не називалося, з'явилося 10 вересня", — йдеться в матеріалі.

Пізніше журналісти завдяки витоку з російських баз даних з’ясували, що йдеться про Василя Попова, якому на момент ліквідації було 38 років. Відомо, що він очолив полк відносно нещодавно, тому що у серпні там був інший керівник. Попередник Попова, Костянтин Зізевський, загинув на фронті в Україні 26 лютого 2022 року.

Що відомо про 247-й гвардійський десантно-штурмовий Кавказький козачий полк

Полк входить до 7-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії. Його місце дислокації – Ставрополь. З початку повномасштабної війни полк зазнав великих втрат.

У російських ЗМІ регулярно нахвалюють цей гвардійський полк ВДВ. Його неофіційно називають "кузнею комдивів" (командирів дивізії). Це пов'язано з тим, що дуже часто ті, хто служив у цьому полку, пізніше ставали командирами повітряно-десантних сполук. У 2013 році указом російського диктатора Володимира Путіна полку надали почесне звання "гвардійський".

Нагадаємо, протягом минулої доби Збройні сили України ліквідовано ще 620 російських терористів. Також українські військові спалили корабель та підводний човен окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.09.2023 17:58