Фото: росЗМІ

"Вживатимемо дзеркальні заходи": Путін накинувся з погрозами на США через розміщення ракет у Німеччині

Російський диктатор Володимир Путін погрожує Сполученим Штатам Америки "дзеркальними діями" у разі розгортання американських ракет "Томагавк" у Німеччині.

Так, на параді до дня ВМФ у Санкт-Петербурзі кремлівський лідер заявив, що у тому випадку, якщо Америка все ж встановить свої ракети у ФРН, Росія відмовиться від "одностороннього мораторію" на розміщення ракет середньої та малої дальності в Європі.

Як зазначив диктатор, в разі розміщення в Німеччині американських "Томагавків" у зоні їхнього ураження "опиняться важливі російські об'єкти державного і військового управління, наші адміністративно-промислові центри та оборонна інфраструктура".

"У разі реалізації США подібних планів вважатимемо себе вільними від раніше взятого на себе одностороннього мораторію на розгортання ударних засобів середньої та меншої дальності, включно з підвищенням спроможностей берегових військ нашого Військово-морського флоту", — зазначив він.

До того ж Путін додав, РФ вже майже завершили розробку "низки систем" середньої та малої дальності, і Москва буде "вживати дзеркальних заходів".

"Вживатимемо дзеркальні заходи щодо розгортання таких систем з урахуванням дій США та їх сателітів у Європі та інших регіонах світу", — зауважив Путін.

Нагадаємо, раніше речник російського диктатора Володимира Путіна — Дмитро Пєсков — назвав "крадіжкою" наміри Європейського Союзу спрямувати перший транш із доходів від заморожених російських активів на зброю для України. У Кремлі пообіцяли жорстку відповідь на такі кроки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.07.2024 13:16