Дмитро Пєсков. Джерело: росЗМІ

Кремль обурений рішенням ЄС спрямувати доходи від активів Росії на зброю для України: обіцяє помсту

Речник російського диктатора Володимира Путіна — Дмитро Пєсков — назвав "крадіжкою" наміри Європейського Союзу спрямувати перший транш із доходів від заморожених російських активів на зброю для України. У Кремлі пообіцяли жорстку відповідь на такі кроки.

Про це повідомили російські пропагандистсько-інформаційні ресурси з посиланням на заяву Дмитра Пєскова. Речник Путіна прокоментував заяву головного дипломата Євросоюзу Жозепа Борреля про те, що ЄС скерує перший транш із доходів від заморожених активів Росії на закупівлю зброї для України на початку серпня.

"Безперечно, так чи інакше якась відповідь буде. Подібні злодійські дії не можуть залишатися без кроків у відповідь", — заявив представник Кремля.

Початково Боррель казав, що перші 1,4 мільярда євро з доходів від російських активів мають стати доступними в липні, та ще один мільярд — до кінця 2024 року.

За попередніми планами очільників Європейського Союзу, кошти спрямують на закупівлю пріоритетного військового обладнання для України.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що японський уряд перейшов до фінальної стадії узгодження надання 3,3 мільярда доларів на підтримку України. Йдеться про кошти, які отримали із заморожених активів Москви. Ці гроші складають понад шість відсотків від загальної суми підтримки в 50 мільярдів доларів. Токіо поспішає завершити розробку системи реалізації допомоги до кінця цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.07.2024 14:56