Фото: Генштаб ЗСУ

Взяли в полон "вагнерівця" і "мобіка": українські військові відбили атаку рашистів під Бахмутом

Українські прикордонники розбили штурмовий підрозділ російських військ неподалік Бахмута Донецької області. Рашисти намагалися прорвати лінію оборони на околицях міста.

Про це повідомила прес-служба ДПСУ.

"Учора надвечір російсько-окупаційні війська атакували позиції Держприкордонслужби на околицях Бахмута. Штурмовий підрозділ намагався прорвати лінію оборони прикордонників. Загарбники під мінометним обстрілом, втрачаючи живу силу, добігли до приміських споруд. Далі російські зайди переміщались в глибину позицій", — зазначили в ДПСУ.

За словами прикордонників, атака окупантів була зупинена загороджувальним вогнем з автоматичних гранатометів і розсіяна по забудовах. Маневром прикордонники роз’єднали піхоту ворога на малі групи, у ближньому бою перехопили ініціативу та по черзі ліквідували осередки штурмовиків.

До того ж українським військовим вдалося взяли у полон двох російських терористів. Один з них виявився "вагнерівцем", а інший мобілізованим із Татарстану.

Фото: ДПСУ

"Один з полонених був поранений і залишений помирати своїми серед уже мертвих загарбників. Захопленим військовим РФ надана необхідна медична допомога, станом на цей час вони передані уповноваженим органам", — йдеться у повідомленні.

Загалом у ході бою знешкоджено 26 окупанта, зокрема: 9 ворогів знищено, 15 поранено, 2 взято в полон.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков вважає, що російська армія полишила тактику одночасного захоплення України. Новий великий наступ буде сконцентрований на сході та півдні.

Додамо, за словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, великий наступ росіян розпочнеться в будь-який момент, після 15 лютого. За прогнозами західних розвідок, наступу варто чекати наступні десять днів.

Війна, 06.02.2023 16:07