Фото: News Front

"Я помираю": Саакашвілі поскаржився на погіршення стану здоров'я

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі повідомив про різке погіршення стану свого здоров’я. Він зазначив, що помирає.

Про це йдеться в колонці-зверненні Саакашвілі, яку оприлюднило видання Politico.

"І в ув'язненні моє здоров'я різко погіршилося, я зараз помираю. Мене систематично катували, як фізично, так і психологічно, і наразі в моєму організмі є докази отруєння важкими металами. Зараз я страждаю від незрозумілого набору з більш ніж 20 серйозних захворювань, всі з яких розвинулися в ув'язненні", — заявив Саакашвілі.

За словами Саакашвілі, він перебуває за ґратами на підставі чуток і політично вмотивованих звинувачень у зловживанні владою.

Крім того, колишній президент Грузії закликав Сполучені Штати та міжнародну спільноту зробити все можливе для порятунку його життя, застосувавши механізми санкцій та тиску на уряд Грузії.

"Стає все очевиднішим, що я скоро помру, якщо не отримаю належну медичну допомогу за межами країни. Я продовжую закликати США та міжнародну спільноту зробити все можливе, щоб врятувати моє життя, здійснивши дипломатичний тиск на уряд Грузії та ввівши економічні санкції проти Іванішвілі (грузинського олігарха, – ред.) та його соратників... Моя смерть може спричинити політичний хаос у Грузії, але моя мученицька смерть, безумовно, буде вважатися перемогою Путіна — потужним символом для всіх лідерів у цьому регіоні, а можливо, і в усьому світі, які не зможуть протистояти російському імперіалізму", — наголосив він.

Саакашвілі додав, що якщо Конгрес США та адміністрація Джо Байдена разом із Євросоюзом зможуть домогтися його звільнення за допомогою санкцій, економічних ембарго, призупинення фінансування та візових обмежень, це стане не лише черговим ударом по Путіну.

Нагадаємо, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі, навіть отримавши помилування, не зможе вийти на свободу. Політик є фігурантом одразу кількох кримінальних справ. Таку заяву зробила президент країни Саломе Зурабішвілі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.04.2023 15:01