ЗРК Hawk (українською "Яструб"). Джерело: alternathistory

Як американський "Яструб" боронить українське небо: у Повітряних силах показали нічну роботу ППО

У ніч на понеділок, 23 жовтня, російські окупаційні війська атакували Україну "шахедами", керованою ракетою Х-59 та безпілотником невстановленого типу. Протиповітряна оборона спрацювала на відмінно, вона знищила всі повітряні цілі ворога.

Відповідне відео з роботою ППО оприлюднив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

"100-відсотковий результат дається нелегко, та ми будемо наближатися до нього щодня, зміцнюючи нашу протиповітряну оборону!" — наголоси він.

За його словами, західна зброя довела та продовжує доводити свою ефективність на полі бою.

"На відео — бойова робота американського зенітно-ракетного комплексу Hawk (українською "Яструб" — примітка) цієї ночі, який разом зі сучаснішими зенітними ракетними системами союзників боронить українське небо", — пояснив Микола Олещук.

Насамкінець він подякував усім захисникам неба за нинішній результат, а також за швидкість і наполегливість в опануванні новими системами.

Нагадаємо, що "шахеди" противник випустив із мису Чауда, що в окупованому Криму, й спрямував їх у різних напрямках — південні, східні та центральні регіони України. По маршруту слідування ударних БпЛА працювала протиповітряна оборона.

Ракету Х-59 було застосовано із літака Су-34 з повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області, безпілотник не встановленого типу, імовірно, був запущений з північного кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2023 10:57