Скріншот з відео

Як гауляйтер Запоріжжя пояснив російським пропагандистам втрату Роботиного: кумедна заява

Російські загарбники визнали втрату населеного пункту Роботине, що на Запоріжжі. Проте свою втечу зі села вони назвали "тактичним відступом".

Таку заяву зробив "голова" окупаційної адміністрації Запорізької області Євген Балицький в ефірі "Соловйов Live". За його словами, у населеному пункті не було де вкопатися, тому росіяни вирішили відходити. Тепер окупанти нібито зайняли панівні висоти та задоволені своєю позицією.

"Російська армія залишила, тактично залишила цей населений пункт, тому що триматися на голій площині, коли немає можливості повністю вкопатися, загалом не є доцільним. Тому російська армія відійшла на пагорби", — наголосив Балицький.

Він також назвав Роботине "населеним пунктом, який залишився лише на карті". 

"Російська армія залишила, тактично залишила цей населений пункт, тому що триматися на голій площині, коли немає можливості повністю вкопатися… загалом, не доцільно… Населений пункт, який залишився тільки на карті, ми, можна сказати, не контролюємо. При цьому російські сили зайняли головні висоти, українські ж знаходяться внизу, і така позиція російську армію влаштовує", — сказав Балицький в ефірі пропагандиста Соловйова.

Для чого ЗСУ розширюють плацдарм на південному фронті

Військові аналітики припускають, що Росія, можливо, посилила свою оборону за межами Роботиного додатковими військами. Вони зазначають, що наступ українців на схід до Вербового має на меті розширити "отвір" у російській обороні. Це критично важливо, оскільки "просування по вузькому коридору може зробити війська вразливими до контратак з флангів". Ширший "отвір" також дозволить українським військам залучити більше техніки й особового складу для підтримки подальшого просування на південь.

Місто Токмак є стратегічною метою цього наступу, яке розташоване приблизно за 15 миль (понад 24 км) на південь від Роботиного. Щоб досягти його, українським військам доведеться повністю прорвати оборону навколо Вербового, а потім подолати додаткові шари оборони.

Нагадаємо, за даними Генштабу, Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. Наші воїни закріплюються на нових рубежах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 06.09.2023 14:59