Фото: mediacenter.org.ua

Як українцям виїхати з окупації: у Мінреінтеграції назвали три шляхи

Для виїзду із тимчасово окупованих Росією територій українці можуть скористатися декількома шляхами. Однак всі вони ідуть через територію країни-агресорки.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в інтерв'ю "24 каналу".

"Нині є кілька шляхів, якими можуть скористатися українці, щоб з окупованих територій повернутися на підконтрольні Києву. Зокрема, один з них є на Сумщині. Це пункт пропуску Колотилівка — Покровка", — зазначила вона.

Ще один шлях, по якому українці можуть виїхати з ТОТ, проходить через Білорусь, пункт пропуску Мокрани — Доманове. Крім того, за словами Верещук, можна виїхати через Грузію — через тимчасово окупований український Крим. 

"Люди можуть скористатися іншими шляхами, але вони усі йдуть через територію Росії", — наголосила посадовиця.

Віце-прем'єрка попередила, що на цих шляхах майже не працюють міжнародні організації. Проте є невеликі волонтерські групи, які допомагають людям купити квитки.

"Коли ж вже перетинають кордон з Україною, тут їх чекаємо ми. Їх чекає Сумська ОВА, хаб, тепла їжа, медикаменти, відповідні документи. Перша виплата на пероні у Києві чи у Львові, чи в Полтаві, чи в Харкові. Їх чекає грошова підтримка, а також безплатний квиток в ту частину України, яку вони для себе обрали", — додала Верещук.

Нагадаємо, для абітурієнтів із тимчасово окупованих територій почали діяти спеціальні умови вступу до магістратури. Зокрема, вони можуть не складати єдине фахове вступне випробування і єдиний вступний іспит.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.06.2024 08:35