Фото: соцмережі

Яка головна мета великого російського наступу: роз'яснення британської розвідки

Росія намагається відновити великі наступальні операції в Україні. Головна мета — захоплення всієї Донецької області.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

За даними британських розвідників, окупантам бракує боєприпасів і маневрених підрозділів, які необхідні для успішного наступу. Тому наразі російським силам вдалося відвоювати територію лише на кілька сотень метрів на тиждень.

"Причиною цього є те, що зараз РФ не вистачає боєприпасів для успішного наступу. А командири розробляють плани, в яких вимушені покладатися на неукомплектовані та недосвідчені підрозділи для досягнення нереалістичних цілей через політичний тиск", — зауважують у британській розвідці.

У Міноборони Британії вважають малоймовірним, що найближчими тижнями Росія зможе наростити сили, необхідні для суттєвого впливу на результат війни.

Нагадаємо, протягом доби ЗСУ завдали дев'ять ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки окупантів. Крім того, авіація Сил оборони завдала два удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Додамо, 3 лютого українські розвідники назвали три ймовірні напрямки нового наступу рашистів. Зокрема, розвідка вважає, що окупанти намагатимуться вдертися на території Донецької області, Луганської області та Запоріжжя.

Також міністр оборони Олексій Резніков вважає, що російська армія полишила тактику одночасного охоплення України. Новий великий наступ буде сконцентрований на сході та півдні.

Війна, 07.02.2023 10:08