Фото: Flikr

Новий наступ РФ: розвідка назвала три ймовірних напрямки

Українські розвідники назвали три ймовірні напрямки нового наступу рашистів. Зокрема, розвідка вважає, що окупанти намагатимуться вдертися на території Донецької області, Луганської області та Запоріжжя.

Про це повідомила прес-служба Головного управління розвідки.

"Ми визначили, що наступи військ РФ можуть бути у Донецькій та Луганській областях, а також, можливо, на Запоріжжі", — зазначили в ГУР.

Також розвідники зазначають, що на Херсонщині та в Криму війська РФ вестимуть оборону.

Проте, коли саме може відбутися новий наступ росіян, ГУР не уточнює.

Також розвідники повідомили, що знали про повномасштабне вторгнення РФ у 2022 році завчасно і готувалися до нього.

"Від початку року ми здобули достатньо інформації для важливих прогнозів, а зроблений аналіз дозволив усвідомити всю панораму дій противника, в тому числі знати місця розміщення усіх батальйонних тактичних груп та вчасно відстежувати переміщення угруповань російських військ, що були створені навколо нашого кордону. Воєнна розвідка була готова, що на початку лютого або трішки пізніше розпочнеться широкомасштабний наступ", — розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

За словами Скібіцького, ГУР ретельно відстежує ситуацію щодо підготовки ЗС РФ до масштабного вторгнення ще від весни 2021 року. Тоді Росія відпрацьовувала багато питань, що були пов’язані з Кримським півостровом, зокрема створення наступального угруповання військ. Крім того, відслідковувалися всі заходи, що проводилися поблизу кордонів України, а також заходи оперативної і бойової підготовки на території Білорусі. 

"Тоді нарощування угруповань почалося восени, а вже у січні ми бачили як війська Східного військового округу Росії почали прибувати на територію Білорусі. Це все відбувалося під приводом проведення спільних навчань військ союзних держав. Саме це дозволило вчасно зробити аналіз безпекової обстановки довкола України та вчасно доповідати цю інформацію військово-політичному керівництву держави, при чому на упередження. Дуже важливо було зрозуміти, яке угруповання військ створюється, який потенціал угруповання та де потенційно можуть бути завдані удари", — пояснив представник ГУР.

Вагомою складовою діяльності воєнної розвідки під час великомасштабної війни стали спецоперації. Зокрема, представники воєнної розвідки активно діяли в Маріуполі, на "Азовсталі".

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков вважає, що російська армія полишила тактику одночасного охоплення України. Новий великий наступ буде сконцентрований на сході та півдні.

Додамо, за словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, великий наступ росіян розпочнеться в будь-який момент, після 15 лютого. За прогнозами західних розвідок, наступу варто чекати наступні десять днів.

Війна, 06.02.2023 15:15