Фото: Military Media Center

"Ворог готується взяти реванш": генерал Сирський розповів про ситуацію на різних напрямках

Оперативна обстановка на східних напрямках фронту залишається складною. Ворог вперто намагається перехопити ініціативу.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський. Він наголосив, що противник не полишає свої плани вийти на кордони Донецької та Луганської областей, вперто готується взяти реванш та перехопити оперативну ініціативу. 

На Куп'янському напрямку ворог завершує підготовку штурмових загонів, щоденно обстрілює наші позиції з артилерії та мінометів. 

На Лиманському напрямку продовжується заміна військ на частини 25 армії, які сформовані та перекинуті з території РФ. 

На Бахмутському напрямку тривають запеклі бої, ворог намагається утримати займані позиції, але наші підрозділи героїчно, крок за кроком, вибивають загарбників з рідної землі. 

"У таких непростих умовах необхідно приймати миттєві та правильні рішення, реагуючи на зміни в характері дій противника та загрози, які виникають з його боку. Саме розв'язанню цих питань була присвячена моя робота у військових частинах ОТУ Лиман та Соледар. Спільно з командирами ОТУ, бригад були розглянуті всі можливі варіанти дій противника і прийняті найбільш ефективні управлінські рішення", — написав Сирський.

Генерал наголосив, що основне завдання української армії — забезпечити надійну оборону, не допустити втрату займаних рубежів та позицій на Куп'янському і Лиманському напрямках, а також успішно просунутись вперед та вийти на визначені рубежі на Бахмутському напрямку.

Нагадаємо, за даними Генштабу, Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках. Наші воїни закріплюються на нових рубежах.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, українські контрнаступальні операції у прикордонному районі Донецької та Запорізької областей, швидше за все, дозволять скувати частини Сьомої гвардійської гірничо-десантної дивізії та не допустити їх перекидання на критичні ділянки фронту на заході Запорізької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 06.09.2023 09:45