Фото: armyinform.com.ua

Які області найбільше страждають від обстрілів та ДРГ: заява прикордонників

Російська армія найчастіше обстрілює прикордонні території Харківської області. Водночас на Сумщині фіксують найбільшу кількість диверсантів.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Ситуація там (на кордону з Росією, — ред.) досить непроста через щоденні обстріли, які ворог здійснює по території України у межах Чернігівської, Сумської та Харківської областей. Найбільше обстрілів припадає на Харківську область, а також Сумську. Ворог використовує різноманітне озброєння. Це і танки, і артилерія, міномети, авіація, яка скидає керовані авіаційні бомби, і ударні дрони", — сказав він.

Демченко підкреслив, що у прикордонних з Росією районах є загроза не лише для Сил оборони, Державної прикордонної служби, інших складових ЗСУ, але і для місцевих жителів. Армія РФ часто б'є по населених пунктах, через що страждають люди, знищуються будинки та інфраструктура.

Речник також додав, що російські диверсійні групи не припиняють атаки у прикордонних територіях. Найбільша активність ДРГ — на Сумщині.

"Вчора також було відбито кілька спроб заходу ворожих ДРГ у Сумській області", — резюмував Демченко.

Нагадаємо, наприкінці січня речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив, що на північному кордоні росіяни вдаються до застосування диверсійно-розвідувальних груп. Також прикордонні регіони постійно обстрілюються окупантами. Демченко наголосив, що на додачу до обстрілів, російські загарбники застосовують й ДРГ. Найбільше спроб зафіксовано на Сумщині, але також є активність й у Харківській області.

Також вранці 27 січня ворожа розвідувально-диверсійна група розстріляла брата та сестру з Хотінської громади. Вони проживали у селі Андріївка, що розташоване на Сумщині у п'ятикілометровій прикордонній зоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.03.2024 10:17