Фото: Chas News

Якою зброєю Росія намагатиметься зірвати контрнаступ ЗСУ: дані британської розвідки

Російська Федерація, найімовірніше, призупинила застосування проти України крилаті ракети "Калібр", оскільки відновлює їхні резервні запаси. Цю зброю росіяни можуть використати найближчим часом, щоб зірвати український контрнаступ.

Про це йдеться в щоденному огляді Міністерства оборони Великої Британії.

Розвідники зазначили, що у ніч з 8 на 9 травня 2023 року кораблі Чорноморського флоту Росії запустили вісім ударних крилатих ракет Калібр по Україні. Від 9 березня 2023 року це було лише друге використання крилатих ракет ВМС Росії. 

Варто зауважити, що до березня 2023 року окупанти неодноразово запускали Калібри. На думку британської розвідки, Росія, ймовірно, тимчасово призупинила використання цієї зброї, оскільки хотіла відновити свої резервні запаси. 

"У короткостроковій перспективі РФ, ймовірно, розглядає крилаті ракети, як ключову здатність завдати удару вглиб України, щоб зірвати очікувані українські контрнаступи. Однак у більш стратегічному плані РФ також вважає, що звичайні Калібри та інші крилаті ракети відіграють важливу роль у будь-якому гіпотетичному конфлікті з НАТО", — йдеться в повідомленні. 

Розвідники додають, що однією з проблем, яку мають нині російські командири — це саме використання цієї дефіцитної та дорогої зброї, оскільки війна в Україні триває набагато довше, ніж вони спочатку планували.


Фото: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, Збройні сили України почали формувати операції напередодні контрнаступу. Україна посилила удари по логістичних центрах та місцях дислокації окупантів. Удари по російських складах зброї, командних центрах і скупчення техніки, які посилилися останнім часом, є підготовкою поля бою до початку наступальних дій.

За даними видання The Washington Post, Збройні сили України можуть розпочати наступальні дії одразу на кількох напрямках. Вказується, що однією з ключових цілей для ЗСУ — знищення сухопутного мосту між Кримом та Росією. Для реалізації такого плану потрібно "розрізати" російські війська та логістичні шляхи у Запорізькій області. Ще однією версією джерела є наступ на Кримський півострів. Його звільнення можливе за військово-морських операцій і, можливо, навіть висадки на пляжі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2023 10:15