Фото: Офіс президента

Якщо партнери хочуть, щоб Україна перемогла, потрібно зняти всі обмеження, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські партнери мають зняти всі обмеження, якщо вони дійсно бажають, щоб наша держава перемогла країну-агресорку Росію.

Відповідну заяву український гарант зробив під час спільної прес-конференції із генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Єнсом Столтенбергом.

"Якщо ми хочемо перемогти, досягти успіху, зберегти нашу країну, то нам потрібно зняти всі обмеження. Я говорив сьогодні про це з партнерами, прем'єр-міністром Великої Британії, з президентом США, з генеральним секретарем, з усіма. Я підіймав цю тему з дуже конкретними фактами в підтримку", — сказав Зеленський.

Зеленський наголосив, що на сьогодні українським військовим відомо, де розташовані військові бази агресора, з яких Росія б'є по нашій країні.

"Для мене це реальний план... Тепер це план для всієї нашої країни. Ми чекаємо від союзників і я впевнений, що наші друзі, союзники зрозуміють все це. У нас дуже позитивні меседжі від Британії й сподіваюся, що ми досягнемо такого рішення. Якщо ми дійсно хочемо мати Україну на мапі, а не мати Путіна, який здійснює напади проти половини планети, то тоді нам потрібно вдаватися до дуже конкретних кроків, дуже швидких кроків", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що Україна має право використовувати озброєння, яке постачають їй західні союзники, для ударів по військових цілях на території Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.07.2024 23:57