Фото: Telegram-канал Івана Федорова

Яку зброю Росія застосовує при обстрілах Запоріжжя: в ОВА розповіли подробиці

Російські терористи завдають ударів по Запоріжжю з відстані до 60 кілометрів. При цьому ворожі ракети долітають до обласного центру за 30-40 секунд.

Про це повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров, пише Liga.net.

"Обстрілюють з відстані до 60 кілометрів. Між "виходами" і "приходами" проходить не більше 30-40 секунд. Наразі немає обстрілів Запоріжжя з С-300. Але росіяни замінили їх "Шахедами", "Іскандерами", були "Калібри", — йдеться у заяві глави адміністрації.

Для захисту Запоріжжя, як зазначає Федоров, від атак з повітря вже було багато чого впроваджено і ці дії вже позначаються на російських дронах.

"Саме тому багато ворожих дронів залишаються у посадках і полях. Та цього мало. Нам вкрай необхідні системи ППО. Потрібні засоби, щоб відігнати ворожу авіацію, яка скидає КАБи. Цими бомбами Росія просто випалює наші міста і села. Ворог вже говорить про тритонні КАБи — вони можуть знищувати за раз цілі вулиці чи квартали", — резюмував Іван Федоров.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявляв, що Україні для повного захисту неба від комбінованих повітряних атак країни-агресорки Україні необхідно 25 систем Patriot.

Додамо, 10 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його команда виявила понад 100 доступних Patriot — у деяких сусідніх країнах є більше однієї батареї, яка охороняє порт чи аеродром.

Раніше повідомлялось, що від початку 2024 року війська країни-агресорки випустили по Україні близько тисячі ракет, близько 2,8 тисячі дронів і майже сім тисяч керованих авіабомб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.04.2024 18:22