Ілон Маск. Джерело: MediaSapiens

Євросоюз офіційно звинуватив соцмережу Ілона Маска X у порушенні правил блоку щодо дезінформації

У понеділок, 18 грудня, Європейський Союз офіційно оголосив, що підозрює соціальну платформу "X" (колишню соцмережу Twitter) у порушенні правил блоку щодо протидії незаконному контенту та дезінформації.

Про це повідомляє Reuters.

Єврокомісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон написав про обвинувачення у соцмережі, зазначивши про відкриття проваджень.

"Сьогодні ми відкриваємо офіційне провадження проти "X", − заявив Бретон. За його словами, "X" також підозрюється в порушенні своїх зобов'язань щодо прозорості.

 євросоюз звинувачує Х ілона маска у дезінформації

Фото: cкріншот з Х

Зазначається, що закон про цифрові послуги (DSA), що набрав чинності в листопаді 2022 року, вимагає, щоб інтернет-гіганти та великі пошукові системи робили якомога більше для боротьби з незаконним контентом і ризиками для суспільної безпеки, а також для захисту своїх послуг від маніпулятивних методів.

Єврокомісія повідомила, що тепер у першочерговому порядку проведе поглиблене розслідування щодо "X" і продовжить збирати докази, надсилаючи додаткові запити на інформацію, проводячи інтерв’ю та перевірки. Розслідування щодо платформи "X" Ілона Маска буде зосереджене на протидії поширенню незаконного контенту в ЄС та ефективності заходів, вжитих для боротьби з маніпулюванням інформацією.

Додамо, що DSA запровадив нові правила модерації контенту, конфіденційності користувачів і прозорості. Будь-якій компанії, яка порушить правила DSA, загрожує штраф розміром до 6% її світового прибутку. У разі багаторазового порушення правил платформам може бути взагалі заборонено працювати у Європі.

Нагадаємо, раніше соцмережу X Ілона Маска назвали найбільшим джерелом поширення дезінформації у ЄС. Зокрема, Віце-президентка Європейської комісії Вера Йоурова заявила, що соцмережа Маска є платформою з найбільшим відсотком публікацій з неправдивою інформацією або відвертою дезінформацією. При цьому суб’єкти дезінформації мають значно більше підписників, ніж інші, які не використовують дезінформацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 18.12.2023 16:48