ЄС: «Сказане Аббасом про Голокост і Ізраїль неприйнятно»

03 ТРАВНЯ 2018 14:26

Євросоюз заявив, що вважає неприйнятним сказане лідером Палестини Махмудом Аббасом про Голокост.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

Виступаючи на початку тижня, той повідомив, що «євреї в Європі піддавалися погромам не через їх релігію, а через їх соціальні ролі і фінансові питання».  

У комюніке представника зовнішньополітичної служби Євросоюзу Майї Косьянчич, поширеному напередодні, підкреслюється, що «мова палестинського президента Махмуда Аббаса, виголошена 30 квітня, містила неприйнятні зауваження про причини Голокосту і легітимності існування Ізраїлю. Подібна риторика грає на руку тим, хто не бажає створення двох держав».  

Обурився і глава ізраїльського уряду. Він повідомив, що зі слів Аббаса слідує, що євреїв убивали не за те, що вони євреї, а за те, що давали позики під відсоток.  

Представник зовнішньополітичного відомства Ізраїлю підкреслив, що «все, що ми почули від пана Аббаса - це серія жахливих антисемітських висловлювань, фактично він поклав відповідальність за трагедію

Голокосту на самих жертв катастрофи єврейського народу».  

Спеціальний координатор ООН з близькосхідного врегулювання Микола Младенов також назвав подібні твердження неприйнятними, підкресливши, що вони не сприяють миру в регіоні.  

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш цю точку зору цілком підтримав.

 

Світ, 03.05.2018 14:26