Євро-2020. Збірна України у статусі учасника фінального турніру завершила відбір нічиєю в Сербії

18 ЛИСТОПАДА 2019 10:51

Свій останній поєдинок кваліфікації Євро-2020 національна збірна України проводила, заздалегідь гарантувавши собі перше місце у групі.

Утім, результат матчу мав певне практичне значення й для синьо-жовтих, оскільки перемога або нічия гарантували їм посів із першого кошика під час жеребкування основної стадії чемпіонату Європи.

Склад, у якому підопічні Андрія Шевченка вийшли на гру, дещо відрізнявся від звичного. Найбільших змін зазнала лінія півзахисту, де з різних причин випали з обойми Степаненко, Марлос та Зінченко, а стан Коноплянки дозволив йому опинитися лише серед запасних. Тож для Сидорчука, Коваленка та якоюсь мірою й для Циганкова матч із Сербією був нагодою довести, що вони заслуговують на більшу кількість ігрового часу в головній команді країни.

Гра в Белграді не викликала великого інтересу в місцевої публіки. Трибуни стадіону, які вміщують понад 50 тис. глядачів, були заповнені менш ніж на п’яту частину. Поєдинок розпочався з атак господарів, утім, відкрити рахунок їм допоміг випадок. Тадич завдавав удар з-за меж штрафного, П’ятов контролював ситуацію, але м’яч влучив у руку Матвієнку. Арбітр призначив 11-метровий, з якого той-таки Тадич не схибив.

Ближче до середини тайму українці зуміли перевести гру до воріт сербської збірної і створили кілька моментів. Циганков непогано пробив низом, але голкіпер обрав вірну позицію. Гарний шанс відзначитися мав Ярмоленко, який діяв ближче до центру, у той час як Яремчук, як і в матчі з Португалією, часто зміщувався ліворуч: Андрій завершував атаку другим темпом, Райкович був відіграний та не міг допомогти своїй команді, але удар прийшовся у стійку.

Перевага синьо-жовтих у ці хвилини зрештою втілилася в гол Яремчука. Роман бездоганно пробив головою з флангової передачі Циганкова та із чотирма м’ячами став одноосібним кращим бомбардиром нашої збірної в поточному циклі. Незадовго до перерви Яремчук мав ще один шанс, проте цього разу Райкович у стрибку парирував його удар з лінії штрафного.

На початку другого тайму господарі реалізували одну зі своїх позиційних атак: Мітрович, який після флангової передачі Тадича опинився за спиною Караваєва, переграв П’ятова ударом з близької відстані. Поступаючись у рахунку, українці заволоділи територіальною перевагою, але могли пропустити ще. Знову Мітрович завдавав завершального удару після сербської контратаки, але П’ятов завадив йому оформити дубль.

На 87-й хвилині Шепелєв, який вийшов на заміну, мав шанс зрівняти рахунок, але з перспективної позиції пробив вище воріт. Утім, у компенсований час синьо-жовті влаштували навалу на ворота сербів та вирвали нічию. Ще один джокер Андрія Шевченка, Бєсєдін, забив із передачі Ярмоленка. 2:2.

Отже, збірна України чекає на жеребкування фінального турніру Євро-2020, яке відбудеться в Бухаресті 30 листопада, повідомляє офіційний сайт УАФ.

Євро-2020. Кваліфікаційний турнір. Група B

Сербія — Україна — 2:2 (1:1)

Голи: Тадич (9, з пенальті), Мітрович (56) — Яремчук (33), Бєсєдін (90+3).

Сербія: Райкович, Родич, Коларов (к), Міленкович, Нік. Максимович, Нем. Максимович (Мілівоєвич, 76), Гудель, Радоньїч (Мілінкович-Савич, 82), Льяїч (Гачинович, 69), Тадич, Мітрович.

Запасні: Дмитрович, Роцков, Мілетич, Младенович, Спахич, Мілунович, Лукич, Джуричич, Павлович.

Тренер: Любіша Тумбакович.

 

Україна: Пятов (к), Миколенко, Кривцов, Матвієнко, Караваєв, Сидорчук, Маліновський (Шахов, 88), Коваленко (Шепелєв, 77), Циганков (Бєсєдін, 77), Ярмоленко, Яремчук. 

Запасні: Паньків, Соболь, Пластун, Шабанов, Коноплянка, Буяльський, Безус, Болбат, Лунін.

Тренер: Андрій Шевченко.

 

Арбітр: Боббі Мадден (Шотландія).

 

Попереджені: Радоньїч (34), Коларов (84) — Матвієнко (8).

 

17 листопада. Белград. Стадіон «Райко Мітич».

Спорт, 18.11.2019 10:51