Фото: "Суспільне"

"Євробачення-2024": стало відомо, у якому півфіналі виступатиме Україна

У травні цього року у шведському Мальме пройде головне пісенне шоу Європи "Євробачення-2024". Це вже 68-й конкурс, участь у якому візьмуть представники 37 країн.

Організатори "Євробачення-2024" вже назвали, у якому півфіналі та коли виступить Україна.

Так, 30 січня на онлайн-трансляції у Швеції шляхом жеребкування було визначено, в яких півфіналах виступатимуть країни-учасниці. Україна презентуватиме свою пісню й виступ у першому півфіналі "Євробачення-2024", який відбудеться 7 травня.

Згідно з правилами конкурсу, країни так званої "Великої п'ятірки" потрапляють одразу до фіналу. Зокрема, Велика Британія, Німеччина, Франція, Іспанія й Італія. До них доєднається і Швеція як торішній переможець "Євробачення-2023". До того ж було визначено, коли ці країни зможуть голосувати. Так, у першому півфіналі свої голоси за фаворитів віддаватимуть Велика Британія, Швеція та Німеччина, а у другому — Франція, Іспанія й Італія.

"Євробачення-2024": що потрібно знати

Конкурс прийматиме шведське місто Мальме. Гранд-фінал "Євробачення-2024" проведуть на стадіоні Malmö Arena у суботу, 11 травня. Півфінали — 7 та 9 травня

Представника від України оберуть на Національному відборі, який відбудеться 3 лютого. Організатори Нацвідбору уже опублікували пісні фіналістів та оголосили порядок виступів. Наразі відомий повний список фіналістів. ANKA стала 11-ю учасницею, яку обрали українці голосуванням у "Дії".

Шведська телекомпанія SVT, яка є організатором пісенного конкурсу у 2024 році, уже оприлюднила детальну графіку сцени Мальме Арени та дизайну освітлення та показала фото.

Наразі Україна стала головним фаворитом "Євробачення-2024", посівши перше місце в рейтингах букмекерів.

Нагадаємо, раніше стали відомі імена ведучих Національного відбору на "Євробачення-2024". Серед них: фронтвумен гурту The Hardkiss та ведуча Євробачення-2023 в Ліверпулі Юлія Саніна, офіційний "голос" Пісенного конкурсу в Україні Тімур Мірошниченко та стендап-комік Василь Байдак. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 31.01.2024 02:55