Єврокомісія не планує встановлювати для автовиробників квоти на електромобілі

08 СЕРПНЯ 2017 11:16

Єврокомісія (ЄК) не має наміру встановлювати норми обов'язкового характеру щодо виробництва автомобілів з електродвигунами. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW. ​

В Єврокомісії зазначили, що не варто плутати зобов'язувальні квоти із цільовими показниками, які мають стимулювати скорочення викидів. 

Про це у понеділок, 7 серпня, заявила речниця Єврокомісії, коментуючи матеріали видання Handelsblatt, яке повідомило про нібито пропозиції ЄК встановити для автовиробників з 2025 року конкретну частку, яку в їхньому виробництві мають становити автомобілі з низьким або нульовим рівним викидів. 

Обговорення ймовірних квот на електромобілі розпочалося через фрагмент пропозиції Єврокомісії від кінця травня. 

Єврочиновники працюють над реформою норм викидів вуглекислого газу легковими автомобілями. 

Ці зміни мали б бути запроваджені, починаючи з 2020-21 років. Серед заходів, можливість втілення яких перевіряють в ЄК, - «спеціальні цільові показники випуску автомобілів із низьким або нульовим рівним викидів». 

Речниця ЄК пояснила, що йдеться про цільові показники, які не треба плутати із зобов'язувальними квотами. За її словами, Єврокомісія шукає можливості сприяти використанню в транспортному секторі енергії з низьким рівнем викидів, однак це не означає, що електромобілі матимуть переваги порівняно з іншими технологіями. 

Нагадаємо, федеральна міністерка економіки Німеччини Бріґітте ЦЮПРІС (Brigitte ZYPRIES) минулого тижня висловилася проти встановлення жорсткої дати відмови Німеччини від двигунів внутрішнього згоряння. Вона також висловила скепсис щодо ідеї вивести на німецькі дороги до 2020 року мільйон електромобілів, оскільки ця мета є «дуже амбітною».

 

 

Технології, 08.08.2017 11:16