Фото: АР

Єврокомісія не погодила у новому пакеті санкцій проти Росії заборону на продаж нафтових танкерів: деталі від Reuters

Країни Європейського Союзу під час дискусій щодо 12-го пакету санкцій проти Росії не досягли домовленості про заборону продажу танкерів російським підприємствам та організаціям, які можуть їх використовувати для обходу встановленого обмеження цін на нафту.

Про це повідомляє агентство Reuters. Новий пакет санкцій Євросоюзу зосереджений на забороні на алмази російського походження та нових заходах щодо обмеження потоків нафти з РФ.

"Комісія спочатку хотіла заборонити продаж старих танкерів російським організаціям або для їх використання в Росії, а також організаціям, які можуть використовувати танкери для обходу ліміту цін на нафту G7, але це положення було вилучено", — пише видання.

Зазначається, що середземноморські країни з сильними судноплавними компаніями стурбовані тим, що заходи можуть поставити їх у невигідне конкурентне становище. 

За даними Reuters, в останньому проекті пакету санкцій йдеться про те, що судноплавним компаніям тепер потрібно лише "звітувати" про такі продажі.

Варто додати, що спочатку Європейська Комісія розглядала заборону продажу танкерів. Однак під час обговорення нових обмежувальних заходів проти Росії за широкомасштабну військову агресію проти України цей пункт було виключено.

Нагадаємо, 4 грудня Європейський Союз продовжив частину санкцій проти Росії за порушення прав людини. Вони діятимуть до 8 грудня 2026 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.12.2023 21:44