Фото ілюстративне. Джерело: "Слово і діло"

ЄС продовжив дію частини санкцій проти Росії ще на три роки

У понеділок, 4 грудня, Європейський Союз продовжив частину санкцій проти Росії за порушення прав людини. Вони діятимуть до 8 грудня 2026 року.

Про це повідомляє Рада ЄС.

"Сьогодні Рада продовжила глобальний режим санкцій ЄС у сфері прав людини, спрямований проти фізичних та юридичних осіб, відповідальних за серйозні порушення прав людини в усьому світі", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що чинні обмежувальні заходи будуть і далі переглядатися щорічно. Наразі санкції поширюються на 67 фізичних і юридичних та 20 юридичних осіб.

"Ті, на кого поширюються обмежувальні заходи, підпадають під заборону на в'їзд до ЄС, а також замороження активів. Крім того, фізичним та юридичним особам в ЄС заборонено надавати кошти тим, хто входить до списку", — пояснюють в Раді ЄС.

Варто додати, що рішення про продовження санкцій підтверджує зобов’язання ЄС засуджувати порушення та зловживання правами людини, де б вони не відбувалися, використовуючи всі інструменти, одночасно підтверджуючи, що права людини є універсальними, неподільними, взаємозалежними та взаємопов’язаними.

Нагадаємо, раніше група країн ЄС виступила за послаблення запропонованих заходів щодо боротьби з обходом санкцій проти Росії через треті країни. Зокрема, Європейська комісія запропонувала заборонити імпортерам перепродавати напівпровідники, які використовуються у РФ для виробництва зброї. Також пропонується внесення певної суми на спеціальний депозитний рахунок для дотримання цих вимог. Проте дипломатичні представники групи країн-членів ЄС не сприйняли такі ініціативи позитивно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.12.2023 21:36
Фото: "Укрінформ"