Фото ілюстративне. Джерело: Rheinmetall

Єврокомісія збільшила фінансування виробництва боєприпасів: названо суму

У п'ятницю, 15 березня, Єврокомісія виділила 500 мільйонів євро, передбачених законом про підтримку виробництва боєприпасів (ASAP). Це дозволить європейській оборонній промисловості збільшити потужності виробництва боєприпасів до 2 мільйонів снарядів на рік до кінця 2025 року.

Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії.

Комісія також запустила Робочу програму інструменту зміцнення європейської оборонної промисловості за допомогою загальних закупівель та четверту щорічну Робочу програму Європейського оборонного фонду.

Загальний бюджет цих програм становить майже 2 мільярди євро. Сьогоднішні кроки щодо зміцнення європейської оборонно-технологічної та промислової бази робляться після прийняття першої в історії Європейської оборонно-промислової стратегії та пов'язаної з нею пропозиції щодо Європейської програми оборонної промисловості (EDIP).

500 мільйонів євро на збільшення потужностей з виробництва боєприпасів до 2 мільйонів на рік. Очікується, що за підтримки ASAP Європа досягне річної потужності з виробництва 2 мільйонів снарядів до кінця 2025 року.

Нагадаємо, нарощування виробництва боєприпасів у Франції дозволяє відправляти Україні до трьох тисяч 155-міліметрових снарядів на місяць. Це відбувається, розпочинаючи з 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.03.2024 14:23