Фото: Rheinmetall

Rheinmetall збудує в Україні завод з виробництва боєприпасів: підписано меморандум

Німецька оборонна компанія Rheinmetall планує побудувати в Україні новий завод з виробництва артилерійських боєприпасів. Німецький концерн та українська компанія-партнер підписали у суботу, 17 лютого, декларацію про наміри на полях 60-ї Мюнхенської конференції з безпеки.

Про це інформує Focus із посиланням на заяву компанії.

"Ми хочемо бути ефективним партнером для України у відбудові колись сильної оборонної промисловості в Україні та забезпеченні автономності українських потужностей", — сказав генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер, коментуючи це рішення.

На підписанні з української сторони був присутній міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Олександр Камишін і глава Rheinmetall Армін Паппергер підписали меморандум

Олександр Камишін і глава Rheinmetall Армін Паппергер підписали меморандум. Фото: Rheinmetall

Очікується, що спільне підприємство вироблятиме шестизначну кількість куль на рік на заводі двох партнерів. У жовтні торік німецька збройова компанія заснувала своє перше з українським партнером спільне підприємство з обслуговування та ремонту танків в Україні. За даними Rheinmetall, згодом там також будуть виробляти бронетехніку.

Нагадаємо, німецький концерн Rheinmetall планує випускати в Україні танки "Пантера" та системи протиповітряної оборони. На думку генерального директора компанії Армін Паппергер, виробництво техніки в Україні буде обходитися дешевше, враховуючи нижчі витрати на робочу силу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 18.02.2024 01:36