Європа: справжнє пекло

05 СЕРПНЯ 2018 21:18

Спекотно, душно, гаряче. Вихідні в Європі видалися особливо спекотними. У багатьох країнах температура наблизилася до 50-градусної позначки. Від океанів і озер, до міських фонтанів. Про це повідомляє на своєму сайті Euro News.

«Тут було дуже жарко, це пекло внесло корективи в наш туристичний маршрут. Доводиться пити багато рідини. В Англії ми вже з подібним стикалися, але це справжній екстрим», - говорить британська туристка, яка приїхала до Греції.

Теплі повітряні маси, які прийшли в Європу з Африки, перетворили континент в каліфорнійську Долину смерті, яка вважається найспекотнішим місцем на землі.

В Іспанії від теплового удару померли три людини. Побоюючись за здоров'я співгромадян, в Фінляндії один з супермаркетів запропонував їм можливість переночувати в прохолоді. В Австрії поліцейських собак взули в спеціальні черевики для захисту від розпеченого піску.  У Нідерландах працівники дорожніх служб не встигають «латати» ями на дорогах: під палючим сонцем плавиться навіть асфальт.  У Франції закрили чотири ядерні реактори. Висихають річки, масово гине риба в Німеччині. А німецькі фермери підраховують збитки від випалених сонцем сільгоспугідь. У Португалії, де стовпчик термометра піднявся до 46 градусів Цельсія, спалахнули пожежі. Горять ліси в мальовничому південному регіоні Алгарве. З небезпечної зони евакуювали понад сто осіб.

Прогнози синоптиків вселяють, нехай невеликий, але оптимізм. Температура на Іберійському півострові почне, нарешті, знижуватися. До вівторка вона опуститься нижче 40 градусів.

Суспільство, 05.08.2018 21:18