Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата для вступу до ЄС

08 ЧЕРВНЯ 2022 22:33

Європейський парламент рекомендував Раді ЄС надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС. Резолюція була схвалена під час пленарного засідання сьогодні, 8 червня.

Про це інформує TrueUA із посиланням на Deutsche Welle.

Резолюцію підтримали 438 депутатів, 65 виступили проти й 94 - утримались.

Європарламент закликає надати Україні статус кандидату на вступ до ЄС "як чіткий політичний сигнал солідарності з народом України". Також він рекомендував "без зволікань" надавати зброю нашій країні відповідно до потреб, які висловлює наша влада, використовуючи інструмент підтримки миру, координаційний центр й двосторонні угоди між Союзом та Києвом.

Також Європарламент наголосив:

  • що Україна в праві самостійно обирати для себе альянси без жодного зовнішнього втручання;
  • на важливості розслідувати воєнні злочини, які скоїла Росія під час війни проти нашого народу;
  • на необхідності ввести вторинні санкції проти організацій, а також третіх країн, які допомагають Росії обходити санкції.

"Стратегічною ціллю вільного світу є допомогти Україні у підсумку завдати поразки російському агресору та відновити контроль над її міжнародно визнаною територією", – йдеться у резолюції Європейського парламенту.

Нагадаємо, раніше глава представництва Європейського Союзу Матті Маасікас заявив, що Україна може отримати статус країни-кандидата на вступ до Європейського Союзу вже в червні 2022 року. Водночас українська влада розраховує, що повноцінно отримати членство в ЄС ми зможемо у 2024 році.

Світ, 08.06.2022 22:33