Фото: Міноборони США

Європейці виступають за підтримку України зброєю: результати соцопитування

Громадяни Європейського Союзу виступають за продовження підтримки України. Проте для різних видів допомоги показники суттєво різняться. 

Про це свідчать останні результати соцопитування "Євробарометр", повідомляють у Єврокомісії. Зазначається, що опитування проводилось в останній тиждень серпня в усіх країнах-членах. 

Найвищі показники продовження гуманітарної підтримки для постраждалих від війни українців з боку Євросоюзу: її схвалюють 86% опитаних. 

Своєю чергою 77% згодні приймати у ЄС українців, які тікають за кордон через війну. 

Економічні санкції проти Росії за розв’язану війну підтримують 71%.

Варто відзначити, що приблизно дві третини опитаних вважають, що ЄС має підтримувати Україну на шляху європейської інтеграції та інтеграції до єдиного ринку — 67% і 65% відповідно. 

65% схвалюють фінансову та економічну підтримку України. 

57% вважають, що ЄС має і далі підтримувати закупівлю зброї та боєприпасів для України та допомагати з навчанням військових.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки 6 вересня виділили для України новий пакет допомоги, вартість якого сягає понад один мільярд доларів.

Переважна більшість мешканців Сполучених Штатів Америки підтримують постачання зброї Україні для захисту від російської агресії. Вони вважають, що така допомога демонструє Китаю та іншим суперникам США бажання захистити американські інтереси та союзників. Такими є результати опитування Reuters/Ipsos, яке проводилося 26-27 червня. Підсумки показали різке зростання у США підтримки надання зброї Україні: 65% респондентів схвалюють постачання озброєнь у порівнянні з 46% в травневому опитуванні.

Раніше міністр фінансів Сергій Марченко наголошував, що Сполученим Штатам Америки простіше надавати Україні допомогу у вигляді зброї, а не грошей. Причиною цього є те, що фінансова допомога від США у формі грантів не збільшує борги України, а також сприяє стабілізації фінансової системи в умовах воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 16:48