Фото: росЗМІ

Європейський банк, який спіймали на співпраці з окупантами, продає активи в Росії

Австрійський Raiffeisen Bank International (RBI) планує продати російські активи. Рішення ухвалили на загальних зборах акціонерів

Про це повідомляє ТАРС.

"Райффайзенбанк" є дочірньою структурою австрійського фінансового конгломерату Raiffeisen Bank International (RBI).

"Ми прийняли рішення розглянути потенційні угоди, що ведуть до продажу або виділення російського Райффайзенбанку та його виходу з групи RBI, у повній відповідності до місцевих та міжнародних законів і правил, а також у діалозі з відповідними компетентними органами", — заявив глава RBI Йоханн Штробль.

Це сталося після того, як Європейський центральний банк (ЄЦБ) поставив вимогу австрійській банківській групі закрити свій бізнес у Росії через війну в Україні. Російський Raiffeisen на 60% належить банку Raiffeisen, по 20% у будівельної компанії Strabag AG та страхової компанії Uniqa Versicherungen AG. 

Нагадаємо, австрійський банк Raiffeisen Bank International продовжував активно працювати у Росії і навіть пропонував пільгові кредити та "кредитні канікули" для військових армії РФ. Національне агентство з питань запобігання корупції внесло фінустанову до переліку міжнародних спонсорів війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 30.03.2023 14:22