Фото: НАЗК

"Надає пільгові кредити військовим РФ": відомий європейський банк спіймали на співпраці з Росією

Австрійський банк Raiffeisen Bank International продовжує активно працювати у Росії і навіть пропонує пільгові кредити та "кредитні канікули" для військових армії РФ. Національне агентство з питань запобігання корупції внесло фінустанову до переліку міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомляє НАЗК.

Одна із найбільших австрійських банківських груп після повномасштабного вторгнення РФ в Україну продовжила працювати в Росії, а ще офіційно визнав так звані "ДНР" та "ЛНР".

Raiffeisen працює в РФ з 1996 року та входить до переліку системно значимих російських банків, що підкреслює його важливість для економіки Росії, яка бореться з санкціями демократичного світу. Окрім того, Банк ще скористався санкціями, що призвели до виходу з російського ринку його конкурентів. На сьогодні Raiffeisen є одним з найважливіших фінансових каналів, в якому російські суб’єкти господарювання здійснюють операції в доларах і євро. Таким чином, банк отримує величезні прибутки, з яких потім фінансує бюджет країни-агресорки своїми податками.

Так, восени 2022 року звітність показала, що у третьому кварталі російський "Райффайзен Банк" оновив рекорд чистого прибутку, заробивши €790 млн. У порівнянні з попереднім роком цей показник зріс у чотири рази. На російське дочірнє представництво банку припало майже 70% чистого прибутку всієї групи.

До російського бюджету у 2022 році банк заплатив €559 млн. Це дорівнює вартості близько 95 ракет "Калібр".

Зокрема, Raiffeisen не лише офіційно визнає так звані Донецьку та Луганську "народні республіки" через своє російське представництво, а й надає вигідні умови кредитування російським окупантам (кредитні канікули та пільгові кредити), фактично винагороджуючи російських військових за їхні воєнні злочини.

Нагадаємо, в Україні ліквідовано "Банк Форвард". Національний банк відкликав ліцензію фінустанови, яка належить російському бізнесмену Рустаму Таріко.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 23.03.2023 20:28