Євросоюз планує затвердити план нових антиросійських санкцій

14 ЖОВТНЯ 2018 13:48

Рада міністрів закордонних справ країн-членів Європейського союзу планує затвердити план нових антиросійських санкцій, пов'язаних із застосуванням хімічної зброї в Сирії і британському Солсбері. Відповідно до прес-релізу МЗС Великобританії, відповідна ініціатива Лондона і Парижа буде представлена ​​на засіданні, запланованому на понеділок, 15 жовтня.

Нові обмежувальні заходи передбачатимуть заморозку рахунків керівників російських розвідувальних структур і «їх найближчих соратників», а також введення заборони на в'їзд цим особам на територію країн ЄС.

«Не дивно, що Великобританія просуває списки, пов'язані з тим, що сталося в Солсбері. Але мова йде не тільки про Росію і Солсбері, це націлене проти використання хімічної зброї по всьому світу», - цитує The Telegraph представника британського зовнішньополітичного відомства.

Перед переговорами в Люксембурзі глава МЗС королівства Джеремі Хант зустрінеться зі своїми колегами з Польщі, Словаччини, Чехії, Угорщини, Словенії, Болгарії, Хорватії та Румунії. Очікується, що він подякує дипломатів за підтримку в ситуації з Солсбері і в боротьбі проти хімзброї, в цілому.

Політика, 14.10.2018 13:48