Євросоюз запустив сайт для боротьби з пропагандою Кремля

13 ВЕРЕСНЯ 2017 10:40

В ЄС запустили новий сайт euvsdisinfo.eu для боротьби з дезінформацією з боку Російської Федерації, інформує TrueUA з посиланням на Euvsdisinfo  

У супровідній інформації сайту сказано про те, що він створений в рамках кампанії, спрямованої на «поліпшення прогнозування, розгляду та реагування на прокремлівську дезінформацію».   

Цей проект здійснено за програмою «ЄС проти дезінформації» і доступний відразу трьома мовами: російською, німецькою та англійською.   

Його курує робоча група зі стратегічних комунікацій East StratCom Task Force. Вона була створена в березні 2015 року з метою «протидії російським дезінформаційним кампаніям».  

Перший розділ сайту присвячений останнім новинам і аналізу прокремлівської дезінформації.   

У другому розділі представлений найдовший сервісний продукт – «Огляд дезінформації». Також є функція про ключову статистику.   

Тут можна буде перевірити, скільки випадків дезінформації було знайдено протягом певного часу.  

«Відповідаючи на неодноразові запитання від дослідників, журналістів і державних службовців, ми створили нову функцію єдиної комплексної бази даних, що дозволяє шукати в нашому реєстрі понад 3300 випадків дезінформації за ключовими словами», - сказано на сайті euvsdisinfo.eu.  

Нагадаємо, раніше в Хельсінкі відкрили Європейський центр по боротьбі з гібридними погрозами.   

Як повідомляється, зараз в діяльності центру бере участь 12 країн: Велика Британія, США, Франція, Естонія, Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Фінляндія, Іспанія, Німеччина, Швеція.   

Наголошується, що НАТО і Євросоюз почали приділяти підвищену системне увагу гібридним загрозам з 2014 року, після початку гібридної війни Росії в Україні.

 

Суспільство, 13.09.2017 10:40