Фото: Юрій Ігнат. Джерело – Медіацентр

Юрій Ігнат пояснив, чому окупанти так часто атакують Хмельниччину

У ніч на 29 листопада російські терористи вкотре атакували "шахедами" Хмельницьку область. Основною ціллю окупантів у даному регіоні є військовий аеродром Старокостянтинів. 

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат. Коментуючи новий удар країни-агресора по Україні, він заявив, що більшість безпілотників було спрямовано у Хмельницьку область.

"Більшість дронів знову було спрямовано на Хмельниччину — знаємо, що там є військовий аеродром Старокостянтинів. Противник собі уподобав цю ціль і постійно намагається туди проникнути саме за допомогою саме ударних БпЛА", — сказав Ігнат.

За словами речника командування Повітряних сил, дрони знищуються по дорозі до головної цілі окупантів.

"Ми публікували області, а яких було знищено БпЛА — це Південь країни, центральні області, також Хмельниччина відповідно", — сказав спікер.

Ігнат наголосив, що такі атаки є типовими, на відміну від тої, що була по Києву у ніч проти суботи, 25 листопада.

Раніше перший заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Тюрін оприлюднив наслідки ворожої атаки у Шепетівському районі.

"Ми вкотре дякуємо ЗСУ за якісну роботу! Інформація стосовно потерпілих, травмованих не надходила. Разом з тим, надійшла інформація, що внаслідок атаки в Шепетівському районі пошкоджено дах, вікна та двері приміщення агропідприємства. Усі відповідні служби працюють", — йдеться у повідомленні Сергія Тюріна.

За даними Повітряних сил, вночі російські загарбники атакували територію України ударними безпілотниками типу Shahed з напрямку Приморсько-Ахтарськ та керованими авіаційними ракетами Х-59 з повітряного простору окупованої Херсонщини. Майже усі ворожі об'єкти були збиті засобами протиповітряної оборони.

Нагадаємо, раніше Юрій Ігнат заявляв, що наразі не змінюватиметься система, за якої Повітряні сили оголошують повітряну небезпеку і щодо ударних безпілотників, ракетної атаки, тактичної авіації чи реактивних систем залпового вогню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.11.2023 10:45