Ювілейний iPhone 8 не матиме кнопки «Додому»

02 ВЕРЕСНЯ 2017 14:40

В одному з трьох нових iPhone, які презентують вже 12 вересня, не буде традиційної кнопки на передній панелі. Замість апаратної клавіші «Додому» буде сенсорний майданчик, який схожий на панель Dock в OS X, але рухливий. Ідея в тому, що керувати пристроєм можна буде, перетягуючи віртуальну панель по екрану.

Як інформує TrueUA, про відсутність звичної кнопки «Додому» повідомляє видання Bloomberg з посиланням на анонімні джерела. Зникнення кнопки пояснюють бажанням максимально збільшити площу екрана, щоб зробити його практично без рамок.

Функції кнопки «Додому» візьме на себе так званий Home-bar – тонка сенсорна смужка, яку користувач зможе переміщати по екрану. Наприклад, щоб розблокувати пристрій, цю панель потрібно буде перетягнути в центр дисплея. У додатку ця дія відкриватиме меню завдань. За допомогою цієї смужки можна буде також перейти в іншу програму або повернутися до робочого столу. Експерти кажуть, що Home-bar нагадує панель Dock з кнопками швидкого доступу, яка присутня в комп’ютерах на OS X і нещодавно з’явилася в iOS 11 для iPad.

Якщо інформація підтвердиться, це буде найбільш радикальна зміна в дизайні iPhone з моменту випуску першої моделі у 2007 році, пише видання TechCrunch. Адже кнопка «Додому» в нижній частині екрана була присутня в кожному iPhone. З її допомогою користувачі можуть розблокувати пристрій або повернутися до списку додатків. В останніх моделях цю клавішу також використовують для ідентифікації власника за відбитком пальця і для бесіди з голосовим помічником Siri.

Про те, що від фізичної кнопки планують відмовитися, стало зрозуміло давно. Наприклад, у iPhone 7 клавіша вже не натискається фізично. Однак остаточне зникнення кнопки користувачі можуть сприйняти негативно. Тому Apple відмовиться від неї тільки в одній топовій моделі.

Цьогорічним флагманом Apple стане iPhone 8, який за розмірами буде менше нинішнього iPhone 7 Plus. Габарити ювілейного девайсу становитимуть 143,5x71x7,5 мм. Однак діагональ екрана в нього буде більше – 5,8 дюйма проти 5,5 дюймів. Прогнозується, що дисплей також використовуватиме новий тип матриці – OLED, а не TFT. Щільність зображення складе 521 піксель на дюйм. Якщо iPhone 7s і 7s Plus вийдуть одночасно з iPhone 8, у них буде LCD-екран з діагоналлю 4,7 і 5,5 дюймів відповідно.

Очікується, що в iPhone 8 встановлять процесор A11, виконаний за 10- нанометровим техпроцесом, 3 ГБ оперативної і від 32 ГБ до 256 ГБ постійної пам’яті. Основна камера буде подвійною, але розташованою не горизонтально, а вертикально. Роздільна здатність основної камери складе 12 мегапікселів, фронтальної – 7 мегапікселів. Вони також можуть мати функції сканування простору та доповненої реальності.

Оскільки кнопки «Додому» в iPhone 8 не буде, сканер відбитків змінить своє розташування. Хоча Forbes пише, що Apple володіє технологією інтеграції датчика відбитків у дисплей, але вона поки що не змогла зробити її придатною для масового випуску. У виданні вважають, що датчик розмістять збоку на кнопці активації дисплея. Однак інші джерела стверджують, що ця кнопка може розміститися на задній панелі.

Технології, 02.09.2017 14:40