Фото: Facebook Олександра Кубракова

З двох українських портів вирушили три судна з агропродукцією та залізною рудою

З українських портів Чорноморськ та Південний вийшли три судна з агропродукцією та залізною рудою. Ще п'ять кораблів прямують Чорним морем на завантаження.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив у Facebook.

За його словами, три балкери з агропродукцією та залізною рудою вийшли з портів Чорноморськ та Південний. Судна AZARA, YING HAO 01, ENEIDA під прапорами Ліберії та Палау експортували понад 127 тисяч тонн української агропродукції та залізної руди.

"Водночас в порти Великої Одеси чекають під завантаження п'яти нових суден. Балкери OLGA, IDA, DANNY BOY, FORZA DORIA, NEW LEGACY експортують майже 120 тисяч тонн українського збіжжя до країн Африки та Європи", — зазначив він.

Нагадаємо, ще в середині вересня перші цивільні судна скористалися тимчасовим коридором у напрямку до українських портів. Загалом протягом місяця тимчасовим коридором скористалось п'ять суден.

Балкери RESILIENT AFRICA та AROYAT підтвердили готовність скористатися маршрутом на вхід до порту "Чорноморськ" під завантаження майже 20 тисячами тонн пшениці для країн Африки та Азії. Балкери йдуть під прапором Палау, їхні екіпажі складаються з громадян Туреччини, Азербайджану, Єгипту та України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.10.2023 16:59