Фото: ДПСУ

З фальшивими документами і "несправжньою" бабусею: прикордонники затримали ще двох ухилянтів

Упродовж 20 липня правоохоронці викрили дві кримінальні схеми, в яких чоловіки призовного віку намагались незаконно перетнути державний кордон України. Тепер їм доведеться відповідати за скоєне перед законом.

Про це розповіли у прес-службі ДПСУ.

"У пункті пропуску "Порубне" прикордонники Чернівецького загону виявили фальшиві документи про інвалідність 88-літньої жінки. Її супроводжував 26-річний чоловік, який надав на контроль відповідний висновок лікарсько-консультативної комісії", — йдеться у повідомленні.

Однак, коли прикордонники зв’язалися з медзакладом, зʼясувалось, що там такого висновку комісії не видавали. Ще одного ухилянта від військової служби запідозрили у пункті пропуску "Тиса" прикордонники Чопського загону. Там 38-річний закарпатець супроводжував 74-річну жінку не для здійснення опіки, а для виїзду за кордон.

"Чоловік запевняв, що це його бабуся, але не зміг підтвердити родинний зв'язок чи необхідність догляду. Залагодити питання за допомогою хабаря взялася водійка авта, в якому знаходилися "бабуся" та "онук", — розповіли прикордонники.

Виїхати з України їм не вдалось, натомість Держприкордонслужба скерувала у поліцію повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень. А саме про використання підроблених документів та спробу підкупу посадової особи.

Нагадаємо, працівники Служби безпеки України нейтралізували три міжнародні злочинні угруповання, які займались незаконним переправленням українців за кордон. Вартість такої "послуги" становила від 3,5 тисяч доларів

Встановлено, що до складу формувань входило 11 осіб, серед яких четверо іноземців. Наразі 10 зловмисників затримано, ще один — громадянин європейської країни — переховується за межами України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.07.2023 18:06