"Нива" (Бузова). Джерело: Telegram-канал Володимира Звєрова

З футбольної мапи України зникає ще один перспективний клуб

Футбольний клуб "Нива" з Бузової Бучанського району Київської області припиняє існування. Він виступає в Першій лізі чемпіонату України та навіть у певний період претендував на лідерство.

Про це повідомив спортивний журналіст Володимир Звєров у своєму Telegram-каналі. За його інформацією, клуб Першої ліги припиняє діяльність на період війни.

"За словами головного тренера "Ниви" Ігоря Жабченка, президент клубу Октай Ефендієв не проти відновити роботу клубу після війни, після перемоги. А зараз планує більше коштів спрямовувати на ЗСУ", — написав Звєров.

"Нива" з Бузової за підсумками першого етапу Першої ліги вийшла до верхньої десятки команд (так званої "Чемпіонської групи"), які навесні розіграють путівки в Українську Прем’єр-лігу.

"Ниву" заснували 1980 року. Команда декілька разів припиняла своє існування, особливо довгим був період відсутності з 2009-го по 2017 рік у зв'язку з реконструкцією "Шкільного" стадіону. У вересні 2019 року президентом клубу став Октай Ефендієв. У короткі терміни побудували домашній стадіон “Бузова Арена” та спортивну базу в центрі села.

З 2022 року клуб виступав на професійному рівні — в Другій лізі, де виграв золото та за підсумками сезону вперше вийшов у Першу лігу. Після перших матчів у Першій ліз команда з Бучанського району навіть закріпилася в лідерській групі, але потім дещо збавила оберти.

Зазначимо, що за останні роки в Україні припинили існування чимало футбольних клубів, серед яких і такі відомі, як чернігівська "Десна" чи луцька "Волинь".

Нагадаємо, що луганська "Зоря" зазнала третьої поспіль поразки на груповому етапі Ліги конференцій. У п'ятому турі команда з України на виїзді розгромно поступилася бельгійському "Генту" 1:4. До того ж у соцмережах УЄФА емблему "Зорі" "переплутали" з емблемою московського ЦСКА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 01.12.2023 16:37