Фото: сайт "Металіста 1925"

Український футбольний клуб — за крок від припинення існування: офіційна заява

Футбольний клуб "Металіст 1925" (Харків) перебуває за крок від ліквідації. Він опинився у складній фінансовій ситуації.

Про це повідомила "Трибуна".

"Металіст 1925" на 95% припиняє своє існування. Сьогодні буде заява від власників клубу, чий бізнес постраждав від ракетних ударів. Інфраструктуру компанії систематично знищували, тому ключовий інвестор втратив можливість фінансувати клуб", — йдеться у заяві харківського клубу.

Заява "Металіста 1925": що відомо про ліквідацію

Прес-служба харківського клубу відреагувала на можливу ліквідацію. На офіційному сайті "Металіста 1925" вже з'явилось звернення до вболівальників та футбольної спільноти.

"Сьогодні "АES Group" вимушена оголосити про припинення фінансування ФК "Металіст 1925", щиро сподіваючись, що зграя шакалів не буде радіти такому розвитку подій. Ми були відвертими та чесними перед клубом, його вболівальниками, ми відверті й сьогодні, повідомляючи, що отримали смертельне поранення від агресора. Ми просимо вибачення у всіх, кого засмутило це звернення, перш за все у співробітників Клубу, футболістів і вболівальників, але ця новина є об’єктивною реальністю сьогодення", — повідомили в клубі.

У "Металісті 1925" наголосили, що "АES Group" володіє контрольним пакетом акцій, однак, є інші засновники, які можуть підхопити ініціативу розвитку клубу та забезпечити його фінансування, або дати додаткові пропозиції.

"Цим повідомленням ми звертаємось до харків’ян усього світу, органів державної влади, представників бізнесу та світової футбольної спільноти. Ми готові до будь-яких пропозицій, від тимчасової продуктивної співпраці до безоплатної передачі корпоративних прав клубу. "Народжені в бою" це не проєкт одного інвестора, це проєкт майбутнього мирного спортивного відродження Харківського регіону", — додали у "Металісті 1925".

Після чотирьох зіграних матчів харківський клуб йде дев'ятим в турнірній таблиці УПЛ. Харків’яни стартували з поразок від "Шахтаря" та "Олександрії", але потім перемогли "Минай" та ЛНЗ.

Нагадаємо, півзахисник київського "Динамо" Андрій Ярмоленко не зіграє у матчі-відповіді з "Бешикташем" у плей-оф кваліфікації Ліги конференцій. Лідер столичного клубу відновлюється від травми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 30.08.2023 17:10