Фото: RuTube\Telegram

З Google Play зник російський аналог YouTube

Компанія Google видалила російський аналог YouTube із магазину додатків для Android Google Play.

Про це повідомляє The Moscow Times.

За даними видання, у прес-службі RuTube вважають, що Google Play намагається заблокувати додаток майже у всіх країнах, окрім Сполучених Штатів Америки.

Наголошується, що це влітку RuTube зник із App Store. Тоді у компанії заявили, що додаток було видалено через американські санкції, адже після повномасштабного вторгнення в Україну Apple вимагає від RuTube приховати матеріали російських пропагандистських ЗМІ в iOS-версії програми.

Російський відеохостинг також не доступний для багатьох користувачів Smart TV.

Варто зауважити, що 8 серпня відеохостинг YouTube перестав відкриватися на комп'ютерах та мобільних пристроях у користувачів у Росії. Американський сервіс не завантажується, через що користувачі не можуть дивитися відео або залишати коментарі.

Раніше Bloomberg повідомляв, що російська влада обмежує доступ своїм громадянам до YouTube компанії Alphabet Inc., оскільки Кремль готується заблокувати один з останніх сайтів американських соціальних мереж, все ще доступних у країні.

Нагадаємо на початку липня відеосервіс YouTube заблокував канали російських артистів, які публічно підтримують війну проти України. Попередньо, офіційні канали російських артистів було заблоковано після звернення комісії з радіо і телемовлення Литви до Google і YouTube.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 02.10.2024 22:12