Скріншот з відео

З квітами в руках та зі сльозами на очах: у Києві попрощались із загиблим поетом та військовим Максимом Кривцовим (фото, відео)

У четвер, 11 січня, у Києві відбулося прощання із загиблим українським поетом та військовим Максимом Кривцовим із позивним "Далі". З 12:00 воно відбувається у Михайлівському соборі.

Про це пише низка українських ЗМІ.

Провести загиблого бійця в останню путь, який захищав свою Батьківщину, прийшла велика кількість людей. Кожен на колінах і з квітами в руках вшанував пам’ять полеглого воїна.

Після завершення церемонії прощання процесія вирушила до місця поховання — рідного для Кривцова міста Рівного. Чин похорону відбудеться у п’ятницю, 12 січня о 10:00 на площі, об 11:00 у Соборі та о 13:00 на цвинтарі.

Що відомо про Максима Кривцова

Максим Кривцов — автор книги "Вірші з бійниці". Її визнали однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією українського ПЕН. Також його вірші входили до збірок поезії "Книга Love 2.0. Любов і війна" та "Поміж сирен. Нові вірші війни", які видали 2023 року.

Максим Кривцов пішов на війну добровольцем 2014 року. До цього він був учасником Революції гідності 2013-2014 років. Згодом працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників Антитерористичної операції, Операції об’єднаних сил і Veteran Hub. Після повномасштабного вторгнення росіян 2022 року повернувся на фронт. Він мав позивний "Далі".

Нагадаємо, що в грудні на фронті загинув талановитий актор і військовослужбовець Андрій Павленко. Його фільмографія налічує більш ніж півсотні серіалів та фільмів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.01.2024 14:17