Фото: СБУ

З нетерпінням чекав "нападу Путіна": СБУ викрила закарпатця

На Закарпатті викрили жителя Тячева, який виявився черговим прихильником "руського міра" і з нетерпінням чекав "нападу Путіна".

Про це повідомила прес-служба СБУ у Закарпатській області. За даними спецслужб, мешканець міста Тячів у соцмережах, у тому числі заборонених в нашій країні, виправдовував російську агресію.

"У поширюваних ним дописах, серед іншого, він стверджував, що такої суверенної держави, як Україна, не має й ніколи не було", — йдеться у повідомленні.

Під час слідчих дій співробітники СБУ отримали доступ до комп’ютера фігуранта, з якого він поширював деструктивний контент.

"Правоохоронці знайшли листування чоловіка з росіянами, в якому він, напередодні вторгнення Росії, заявляв, що з нетерпінням "чекає нападу Путіна", — розповідають у прес-службі.

У СБУ зазначають, що чоловікові оголосили підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України. Наразі продовжуються всі необхідні слідчі дії для того, щоб ця особа відповіла за свої дії перед законом.

Нагадаємо, 11 вересня Служба безпеки затримала ще одного агента Федеральної служби безпеки Росії у Києві. Він займався підготовкою нових повітряних атак РФ по об’єктах критичної інфраструктури столиці. Фігурантом є контрактник однієї з військових частин Національної гвардії, якого російська спецслужба дистанційно завербувала у січні цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.09.2023 03:28