Фото: Андрій Єрмак\Telegram

З тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще 14 дітей, серед яких немовля

У четвер, 29 серпня, на підконтрольну уряду України територію вдалося повернути ще 14 дітей. Наймолодшій дитині всього лише 2,5 місяці.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Ще 14 дітей повернуто з тимчасово окупованих територій. У рамках реалізації плану Президента України Bring Kids Back UA вдалося евакуювати кілька родин із дітьми з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей", — наголосив Єрмак.

За його словами, вік повернутих дітей — від 2,5 місяців до 16 років.

Також Єрмак наголосив, що всі родини, які вимушені були проживати на окупованих ворогом територіях проходили через щоденне пекло паспортизації, постійних обшуків осель російськими спецслужбами, щоденних ризиків депортації дітей до Росії.

"Наразі ці жахіття позаду. На всіх дітей очікує перебування в рідній країні без переслідувань та тиску. Повернення дітей з тимчасово окупованих територій залишається одним з пріоритетів. Важливо запобігати подальшій депортації маленьких українців на територію агресора. Вдячний колегам з Офісу та команді Омбудсмана України за злагоджену роботу", — додав керівник ОП.

Нагадаємо, 27 серпня з тимчасово окупованої Херсонщини на підконтрольну територію України вдалося повернути ще п'ять родин.

Додамо, раніше Центр національного спротиву повідомляв, що на тимчасово окупованих територіях України російські окупанти активно шукають дітей, яких батьки "посміли" не віддали до навчання у російські школи. Під час виявлення таких дітей, з їхніми батьками проводили "профілактичні бесіди".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.08.2024 20:37