Фото: ДБР

За $15 тисяч "відмазував" від військової служби: на Київщині затримали правоохоронця

У вівторок, 2 квітня, на Київщині затримали правоохоронця, який обіцяв "відмазати" чоловіка призовного віку від військової служби. Свої послуги він оцінив у 15 тисяч доларів.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

"Працівники ДБР затримали правоохоронця з Київщини, який за 15 тисяч доларів США обіцяв "звільнити" військовозобов’язаного від служби в лавах ЗСУ", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що у січні 2024 року співробітник правоохоронного органу запропонував своєму знайомому "допомогти" зняти його з військового обліку та забезпечити вільний виїзд за межі України. Реалізувати свій намір фігурант збирався начебто через своїх знайомих в одному з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Київської області.

"Правоохоронець чинив моральний тиск на свого знайомого, розповідаючи, що отримав інформацію від перевірених осіб в ТЦК. Тому, якщо він "не вирішить" питання за 15 тисяч доларів, то днями буде призваний на службу в армію", — зазначили в ДБР.

Військовозобов’язаний не піддався на залякування та звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів, які надалі контролювали оборудку. Вони затримали фігуранта під час отримання всієї суми неправомірної вигоди.

Фото: ДБР

Фото: ДБР

За даними ДБР, правоохоронця підозрюють в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави та обіцянці здійснити вплив на надання такої вигоди поєднане із вимаганням такої вигоди.

Фото: ДБР

Фото: ДБР

Правоохоронцеві обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом застави у 580 тисяч гривень. Йому загрожує позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, наприкінці лютого працівники ДБР завершили розслідування щодо співробітників Вінницького об’єднаного міського територіального центру комплектування і соціальної підтримки, які за хабарі допомагали військовозобов’язаним чоловікам уникнути мобілізації та виїхати з країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.04.2024 15:59