Фото: ДПСУ

За $20 тис. купили надувний човен і весло з фанери: на Закарпатті затримали двох ухилянтів, які тікали до Угорщини (відео)

На Закарпатті уночі прикордонники затримали двох чоловіків призовного віку, які на надувному човні намагалися пробратися до Угорщини.

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

"Вночі прикордонники відділу "Вилок" Мукачівського загону затримали двох чоловіків, які з надувним човном під покровом темряви пробиралися до кордону з Угорщиною", — йдеться у повідомленні.

Затримані чоловіки виявилися мешканцями Києва та Ужгорода. Як з’ясувалося, обоє ухилянтів у пошуках нелегального способу перетину кордону скористалися послугами анонімного каналу в одному з месенджерів. Кожен із них заплатив по 10 тисяч доларів. За ці кошти "клієнти" отримали маршрут до Угорщини, гумовий човен, балони якого були закорковані звичайними лампочками, та одне весло з фанери, щоб переплисти Тису.

Стосовно правопорушників склали протоколи про адмінправопорушення. Наразі правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до організації незаконної подорожі чоловіків.

Варто зазначити, що нещодавно речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповідав, що в Україні кількість чоловіків призовного віку, які намагаються незаконно перетнути кордон, порівняно з літнім періодом зменшилися на 20%. За його словами, спроби українців незаконно перетнути кордон продовжуються. Проте він спрогнозував, що надалі кількість охочих незаконно виїхати за кордон меншатиме через погодні умови, які перешкоджатимуть ухилянтам.  

Нагадаємо, нещодавно житель Івано-Франківщини намагався нелегально перетнути кордон з Угорщиною, але заблукав та застряг у болоті. У відчаї 29-річний чоловік зателефонував до прикордонників та попросив про допомогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.10.2024 19:23