Фото: Національна поліція України

За гроші спалювали чужі квартири: в Україні затримали злочинну банду

В Україні "працювала" банда, яка на замовлення спалювала будинки. Таку "послугу" можна було замовити на Telegram-каналі злодіїв, а коштувало це замовникам від 500 до 3000 доларів.

Як повідомляють на сайті Національної поліції України, палії діяли за завчасно розробленим планом, а саме: проводили розвідку місцевості, закуповували паливно-мастильні матеріали та робили з них "коктейлі Молотова".

Житомирські оперативники встановили організаторів злочинної групи. Ними виявились 20-річний житель Київщини та 26-річний уродженець Чернігівщини. Самі вони "не бруднили руки", а для виконання чорнової роботи залучали інших. Таким чином, на них працювало дев'ятеро чоловіків віком від 17 до 34 років. Всі вони мешканці Житомирської та Київської областей. Самі організатори лише приймали "замовлення" та розподіляли гроші між членами банди.

Затриманий член банди паліїв

Затриманий член банди паліїв. Джерело : Національна поліція України

Злочинці організовували виїзд в будь-яку точку країни та фільмували власні злочини на відео як доказ виконаної роботи, який надсилався замовникам. Так вони пошкодили чотири квартири та п'ять будинків в Чернігівській, Полтавській, Львівській, Житомирській, Вінницькій та Київській областях.

Затриманий член банди паліїв

Затриманий член банди паліїв. Джерело: Національна поліція України

За місцями проживання членів групування слідчі провели обшуки та зібрали неспростовні докази винуватості підозрюваних. В тому числі було вилучено 10 тисяч доларів у різній валюті, телефони з допомогою яких вони й приймали замовлення. Також у зловмисників було вилучено боєприпаси.

Тепер члени банди відповідатимуть перед законом за скоєні ними злочини проти майна людей. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що у лютому в Києві чоловік напав зі сокирою на людину та підпалив три автівки. Виявилося, що він у такий спосіб вирішив помститися колишній дружині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.03.2024 13:37